WITT

In een notendop een paar belangrijke zaken; Energie, parkeren en VvE’s

 

Energie in huis

Eengezinswoningen

De woningen worden verkocht inclusief een WKO-installatie, dus in uw eigendom. Dit betekent dat warmte en koude in uw woning gasvrij en duurzaam is geregeld. Wat is een WKO-installatie en hoe werkt het? Vanaf start verkoop staat alle informatie inclusief tarievenblad online.

De nieuwe bewoners van Witt gaan rechtstreeks een leveringsovereenkomst aan met de partij die de WKO-installatie realiseert. Met hen wordt de levering en het energieverbruik afgerekend. Vanaf start verkoop leest u online de concept leveringsovereenkomst en het tarievenblad.
U kunt optioneel ook kiezen voor EPC 0,0 ofwel, een energieneutrale woning. Er worden zonnepanelen op het dak geplaatst om deze prestatie te bereiken. Per woning is berekend hoeveel panelen er nodig zijn om het energieneutraal te maken. Witt krijgt een Groenverklaring; U komt in aanmerking voor bijvoorbeeld de Groenhypotheek van de Rabobank.

Klik hier voor de informatie op de website van de Rabobank.

Een voorbeeldberekening kan zijn:

0,5% rentevoordeel per jaar (max. 10 jaar)

Maximaal deel groen financiering € 150.000,-
€ 750,- bruto rentevoordeel per jaar
€ 425,- netto rentevoordeel per jaar
€ 4.250,- rentevoordeel totaal over 10 jaar
€ 5.800,- energievoordeel totaal over 10 jaar

Appartementen

De appartementen worden verkocht met de WKO-installatie in lease-format. De bewoners van de appartementen gaan een huur- en leveringsovereenkomst aan met de partij die de WKO-installatie plaatst. De kosten per maand zijn laag en u heeft geen omkijken naar onderhoud. Vanaf start verkoop treft u online het tarievenblad en het concept van de huurovereenkomst.

Energie om de auto op te laden

Het parkeerhof van de woningen én de parkeergarage van de appartementen zijn voorbereid op het in eigen beheer laten plaatsen van laadpalen. De verrekening van het laden vindt plaats via de VvE. De aannemer neemt u mee in de mogelijkheden.

Parkeren

De bewoners van de woningen parkeren op het besloten parkeerhof onder de dektuinwoningen. De inrit en uitrit van het parkeerhof zijn voorzien van een speedgate. De bewoners van de appartementen parkeren in de garage onder de appartementengebouwen. Ook hier zijn de in- en uitrit voorzien van een speedgate. Daarnaast zijn er openbare parkeerplaatsen aan de Johan de Wittlaan en achter de appartementengebouwen, aan de spoorzijde.

VvE woningen

Alle toekomstige bewoners van de woningen worden bij de koop van een woning automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Deze vereniging is opgericht om het beheer en onderhoud van de binnentuin en van het parkeerhof in goede banen te leiden. Synchroon begeleidt u tot en met de oprichtingsvergadering waarin het bestuur wordt overgedragen. Dit gebeurt enkele maanden voor oplevering van het gebied. De VvE besluit op dat moment of zij het beheer zelf gaan doen of dat zij een beheerder in de arm nemen. Te zijner tijd informeren wij u daar aanvullend over.
De prognose van de servicekosten is beschikbaar vanaf 3 augustus 2020. De berekening is een prognose op basis van ervaring. De bewoners bepalen te zijner tijd echter zelf wat er per maand ingelegd gaat worden.

VvE appartementen

Alle toekomstige bewoners van de appartementen worden bij de koop van een woning automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Deze vereniging is opgericht om het beheer en onderhoud van de daktuin, de parkeergarage en de gebouwen in goede banen te leiden.
Synchroon begeleidt u tot en met de oprichtingsvergadering waarin het bestuur wordt overgedragen. Dit gebeurt enkele maanden voor oplevering van het gebied. Synchroon heeft een VvE beheerder aangesteld die de toekomstige bewoners tot en met het eerste jaar na oplevering begeleidt; Voor veel toekomstige bewoners is wonen in een appartement een nieuwe ervaring én u bent waarschijnlijk druk genoeg met uw eigen appartement. De beheerder neemt het eerste jaar veel werk uit handen en u kunt in dat jaar wennen aan een VvE. Te zijner tijd informeren wij u daar aanvullend over. Na dit eerste jaar bepaalt de VvE of zij de beheerder aanhouden, of zij het zelf gaan doen óf dat zij een andere beheerder aantrekken.

De prognose van de servicekosten is beschikbaar. De berekening is een prognose (!) op basis van ervaring en op basis van de beschikbare informatie bij start verkoop. De toekomstige bewoners bepalen te zijner tijd zelf wat er per maand ingelegd gaat worden.

Zoekvenster sluiten