WITT

Het Groene hart van Witt

In Witt speelt groen een belangrijke rol. Op deze website komt het woord “tuin” vaak voorbij in verschillende vormen.

Hier een korte en duidelijke introductie op de tuinen in Witt:

1) Tuinen op maaiveld-niveau. Dit zijn de tuinen van de woningen met bouwnummers 1 t/m 22. De tuinen zijn door de bewoners bereikbaar vanaf de begane grond; vanuit de woonkamer en via de gezamenlijke binnentuin. De grote binnentuin is dus een verlengstuk van uw eigen tuin!

2) De dektuinen, ook soms terrastuinen genoemd, vindt u terug bij de woningen met bouwnummers 23 t/m 39. Deze tuinen bevinden zich op de 1ste verdieping grenzend aan de woonkamer. Voor deze tuinen geldt dat ze  inclusief (waar mogelijk circulaire) inrichting worden verkocht. Wat dat betekent? U kunt kiezen uit enkele inrichtingsvarianten. De tuinen worden ingericht met (indien beschikbaar) hergebruikt en kwalitatief materiaal. Een tuin om trots op te zijn! Het beantwoordt aan groen voor flora en fauna, aan uw gemak voor een ruim terras om te loungen óf aan een terras en een speelplek voor bijvoorbeeld een trampoline; inclusief groene aanplant.

WITT-Nieuwbouw-Woerden-Binnentuin-bij-woningen

Binnentuin bij de woningen.

WITT-Nieuwbouw-Woerden-voorbeeld-ontwerp-dektuin

Voorbeeld ontwerp dektuin.

3) De gemeenschappelijke binnentuin, dat is een bijzonder verhaal! Het groene hart van Witt. Een fraai aangelegde tuin met een prachtig gemeenschappelijk paviljoen, een speelplek en een groen gebied om elkaar te ontmoeten. De binnentuin wordt omringd door de gezinswoningen. Een plek waar u samen of met de buren:…. op een dag voor een groot scherm in de buitenlucht het Nederlands elftal gaat toejuichen….bbq-en, een kinderfeestje vieren…voor het eerst zelf groente gaat kweken.  Of als middel om tussen het thuiswerken door met de schoffel je gedachten even te verzetten. Deze binnentuin komt in gezamenlijk eigendom van de bewoners van de gezinswoningen.

WITT-Nieuwbouw-Woerden-Binnentuin-bij-woningen-en-daktuin-bij-appartementen

Binnentuin bij woningen en daktuin bij appartementen.

4) De appartementengebouwen staan op de daktuin van de parkeergarage. Dit gebied wordt groen én ingericht opgeleverd aan de VvE. Niet zomaar met wat bodembedekkers of struiken. Maar met bloemen waar vlinders en bijen dol op zijn, prachtige bomen en bijzondere vaste planten.

WITT-Nieuwbouw-Woerden-Daktuin-bij-appartementen

Daktuin bij appartementen.
Zoekvenster sluiten