WITT

Welkom in WITT!

Veel gestelde vragen

Dank u wel voor uw belangstelling in ons project! Wij zijn er trots op om het te mogen ontwerpen en om het te laten bouwen. U bent over een tijd misschien wel héél trots dat u er mag wonen.

Een woning kopen is een flinke investering en het zal daarnaast – voor, tijdens en na de bouw – voor lange tijd uw aandacht in beslag nemen. Financieel en emotioneel vraagt het veel van u (maar u krijgt er ook veel voor terug!). Daarom vinden wij het erg belangrijk dat u goed geïnformeerd aan de startlijn verschijnt. Ga ervoor zitten en lees deze informatie uitvoerig door.

Deze informatie is met zorg samengesteld op basis van de gegevens zoals deze op dit moment, vroeg in het project en vóór start verkoop, bij ons bekend zijn. Eventuele wijzigingen ten tijde van start verkoop worden niet verwacht maar zijn mogelijk. Daarom kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

1. Vragen over de buurt en het project

a. Vragen over de buurt.

01

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

Op deze website, onder het kopje Locatie, kun je inzoomen op de omgeving.

02

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In WITT worden eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd aan de rand van het centrum van Woerden. Vlakbij het historische centrum en vlakbij het spoor en het station. Door de diversiteit aan woningen en appartementen wordt de buurt dankzij haar bewoners en de verschillende huishoudens, óók divers. In de gezamenlijke binnentuin kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen in een autovrij gebied. Buiten zijn is namelijk óók wat mensen trekt naar Woerden; Het Groene Hart. WITT heeft óók een groen hart!
Woerden is een historische stad en WITT wordt een eigentijdse aanvulling op deze stad, die overigens voelt als een dorp.

03

Wat wordt er naast het project gebouwd?

De appartementen van het project Woerden Centraal zijn gereed of nog in aanbouw. www.woerdencentraal.nl

Voor het terrein aan de andere zijde van het project zijn op dit moment geen concrete (bij ons) plannen.

04

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Jazeker. WITT ligt heel centraal: scholen, supermarkten, horeca en sportverenigingen liggen op fietsafstand.

05

Is er openbaar vervoer in de buurt?

In de buurt..?! Het trein- en busstation liggen aan het einde van de straat. Ontdek de voordelen van reizen met de trein.

Kijk ook eens op https://www.9292.nl

 

06

Is/blijft het openbaar parkeren gratis?

Vooralsnog is openbaar parkeren gratis. Dit hangt samen met het parkeerbeleid van de gemeente. Mocht dat veranderen, dan verandert dat ook in de buurt van WITT. De parkeervoorzieningen voor de woningen en appartementen zijn voornamelijk gerealiseerd binnen het project.

b. Vragen over het project.

01

Hoeveel woningen en wat voor een soort woningen worden er gerealiseerd?

Circa 74 appartementen verdeeld over 3 appartementengebouwen. Hiervan worden 26 appartementen aangeboden in de categorie goedkope koop.
Circa 38 eengezinswoningen zijn verdeeld over meerdere blokken, 3- en 4-laags, en zijn allen gelegen rondom het gemeenschappelijke binnenterrein.

02

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Vooralsnog gaan wij uit van alleen koopwoningen.

03

Zijn er ook starterswoningen of goedkope koopwoningen gepland?

Ja, dit betreffen 26 appartementen die worden aangeboden in de categorie goedkope koop. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit type, zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn dan wordt deze informatie gedeeld.

De maximale koopsom per appartement is in ieder geval maximaal €225.000,- vrij op naam.

04

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Op de per bouwnummer toegewezen parkeerplaatsen in het overdekte parkeerhof (eengezinswoningen) óf in de parkeergarage (appartementen) en/óf een klein deel in het openbare gebied.

05

Wanneer start de verkoop van het project?

Op de pagina planning lees je wanneer de verkoop en de bouw start. Met de aannemer wordt overlegd of er sprake zal zijn van fasering tussen de appartementen en de woningen. Staat er nog geen datum genoemd? Dan is deze nog niet bekend.

06

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen en appartementen opgeleverd?

Op de pagina planning lees je wanneer de bouw start en wanneer verwacht (!) wordt dat de eerste (!) woning opgeleverd zal worden. Staat het er nog niet bij? Dan is het waarschijnlijk nog niet bekend.

07

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Er is nog geen makelaar geselecteerd.

08

Hebben de woningen een tuin? Wat zijn de afmetingen?

De woningen hebben allemaal een tuin. Er zijn woningen met een tuin op de begane grond óf met een ruime terrastuin op de eerste verdieping. De afmetingen van de tuinen volgen op korte termijn.

 

 

09

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

De verkoopdocumentatie is beschikbaar vanaf start verkoop bij de makelaar en online op deze projectwebsite op de pagina verkoopdocumenten

10

Wie bouwt de woningen?

De woningen en appartementen worden gebouwd door Lithos Bouw & Ontwikkeling

11

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Dit wordt afgestemd met de aannemer, zodra deze is geselecteerd.

12

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

De standaardopties die op de meer-en minderwerklijst staan, geven de mogelijkheid voor het aanpassen van een woning. Heeft u hele specifieke wensen? Deze kunt u deze realiseren nadat u de sleutel heeft gekregen.

13

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen zijn ondertekend, wordt de aannemingsovereenkomst door Synchroon naar de aannemer gestuurd. De aannemer neemt vervolgens contact met u op voor meer- en minderwerk.

14

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Bij start verkoop zijn de prijzen (van de meest ingrijpende / koopbepalende opties) bekend.

15

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Ja, dat kan op deze projectwebsite, vanaf Start Verkoop.

16

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Klik hier en meld je aan als belangstellende. Zodra er nieuws is wordt er weer een nieuwsbrief verstuurd.
Je kunt WITT ook volgen op Facebook.

2. Vragen over verkoop, planning en toewijzing

01

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Op de pagina planning lees je wanneer de verkoop en de bouw start. Met de aannemer wordt nog overlegd of er sprake zal zijn van fasering tussen de appartementen en de woningen. Staat er nog geen datum vermeld? Dan is deze nog niet bekend.

02

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

Nee, er is sprake van vrije verkoop.

03

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

In Nederland worden diverse toewijzingsmethoden gebruikt. Wij gaan als volgt te werk.

Bij Start Verkoop delen wij inschrijfformulieren uit, het formulier is t.z.t. ook te downloaden via onze website. Hierop kun je aangeven in welke woningen je het meest geïnteresseerd bent. (Inschrijftijd is 1 tot 2 weken, geen haast dus.)
Niet de makelaar, maar Synchroon wijst toe op basis van de woning die iemand het liefste wil. Zijn er meerdere belangstellenden voor eenzelfde bouwnummer? Dan vindt er een loting door Synchroon plaats.
De reden is dat Synchroon plaatselijk niet bekend is én dus ook de inschrijvers niet kent, voor een lokale makelaar geldt dat mogelijk wel waardoor objectief toewijzen wellicht lastig wordt.

04

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Nee hoor, u mag de woning alsnog afslaan.

05

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Ja, u heeft dan nog een week bedenktijd. Dit staat in de koopovereenkomst en betreft de wettelijke bedenktijd.

06

Wat betekent ca (circa)?

Het betekent “ongeveer” en wij hanteren het om een marge in te bouwen tussen een digitale werkelijkheid en de uitvoering in het werk.

3. Formele contractinformatie uitgelegd in gewone mensen taal.

In de koopovereenkomst en in de akte van levering staat formeel en contractueel omschreven waaruit het project en “het gekochte” bestaat. Dit wordt beschreven in taal en beschrijvingen die voor u waarschijnlijk geen dagelijkse kost zijn. Wij geven u graag een toelichting in gewone-mensen-taal.
Dit is belangrijke informatie. Wanneer u een woning of een appartement koopt in WITT, dan wordt u eigenaar van méér dan alleen een woning of een appartement.

01

Wat koop ik precies?

Bij een eengezinswoning:
Wanneer uw belangstelling uit gaat naar een eengezinswoning dan koopt u:

  • De grond, waarop de woning wordt gebouwd.
  • De woning, die op de grond gebouwd wordt.
  • Eventueel één of twee parkeerplaatsen.
  • Een aandeel in het gezamenlijke (ook wel genoemd “mandelige”) binnenterrein.

Het binnenterrein, mandeligheid
Tussen de eengezinswoningen ligt een binnenterrein. Dit terrein is ontworpen met als doel dat de nieuwe bewoners hier samen als buurtbewoners kunnen verblijven, spelen, picknicken etc.
Dit binnenterrein wordt in mandeligheid uitgegeven aan de eigenaren van alle eengezinswoningen. Mandeligheid betekent “in gezamenlijk eigendom”. In de koopovereenkomst van de eengezinswoningen staat dan ook dat u mede-eigenaar wordt in deze mandeligheid. Samen met de andere mede-eigenaren, uw buren, wordt u onderdeel van een beheersvereniging (een soort Vereniging van Eigenaren) en krijgt u dit binnenterrein in beheer en onderhoud. Het aandeel mandeligheid is verbonden aan uw woning. Ook wanneer u op een dag de woning verkoopt. Om u een idee te geven; in Waterrijk in Woerden wordt een soortgelijk principe toegepast. Ga er eens langs om te kijken. De toekomstige bewoners van WITT worden door Synchroon begeleid in de mandeligheid en het binnenterrein, dan bent u bij oplevering ook écht klaar voor de start.

Het parkeerterrein voor de eengezinswoningen
De toekomstige bewoners van de eengezinswoningen parkeren op een overdekt terrein op straatniveau, grenzend aan het binnenterrein. Rondom het project bevinden zich openbare parkeerplaatsen. In de komende maanden, richting start verkoop, worden deze tekeningen verder door ons uitgewerkt zodat wij u dit in detail kunnen tonen. De privé-parkeervoorzieningen voor de eengezinswoningen in dit project worden uitgegeven in gezamenlijkheid. Ofwel, u parkeert privé op een toegewezen parkeerplaats die zich bevindt op een gezamenlijk terrein.

Bij een appartement:
Wanneer uw belangstelling uit gaat naar een appartement dan koopt u:

  • Een appartementsrecht voor een appartement en een berging.
  • Afhankelijk van het type, (g)een appartementsrecht voor één of twee parkeerplaatsen.

Afhankelijk van wat u koopt wordt u automatisch lid van één of twee Verenigingen van Eigenaars;

  • VvE (m.b.t. gebouw, appartement en berging)
  • VvE (.m.b.t. parkeergarage inclusief daktuin)

Samen met de mede-eigenaren draagt u zorg voor het beheer en onderhoud.
Een appartementengebouw of een parkeergarage, inclusief daktuin, beheren en onderhouden vraagt specifieke kennis. Bovendien zult u zich in het begin graag vooral bezig willen houden met uw nieuwe appartement en de inrichting daarvan. Daarom stelt Synchroon op haar kosten het eerste jaar een beheerder aan. Deze ervaren beheerder houdt het eerste jaar voor u de ballen in de lucht én u leert wat er in de praktijk bij komt kijken om een VvE te runnen. Na dit eerste jaar besluit de VvE zelf of zij deze beheerder op eigen kosten aan gaan houden, of dat zij het zelf gaan doen of dat zij een andere beheerder aan gaan stellen.

De parkeergarage onder de appartementengebouwen
De parkeergarage is één geheel onder de drie appartementengebouwen. Vanuit de parkeergarage kunt u doorlopen naar één van de gebouwen en met de lift naar uw appartement.

De daktuin bovenop de parkeergarage van de appartementengebouwen
De daktuin valt qua beheer en onderhoud straks onder een Vereniging van Eigenaars. U wordt dus mede-eigenaar.

02

Van wie koop ik de woning of het appartement?

Vanaf het moment dat u een woning toegewezen krijgt, krijgt u ineens met allerlei partijen te maken. Wie is en wie én wie doet wat?

Verkoop en informatie
Synchroon heeft met passie WITT ontwikkeld en ontworpen. Synchroon betrekt een aannemer bij het project. Synchroon geeft een makelaar opdracht om op te treden als lokaal aanspreekpunt. Al uw vragen kunt u stellen aan de makelaar, zodra deze erbij betrokken is. Tot die tijd bent u met uw vragen van harte welkom bij Synchroon. www.synchroon.nl

Grond en woning
De grond waarop de woning wordt gebouwd koopt u, met de koopovereenkomst, van Synchroon. De woning die op de grond wordt gebouwd koopt u, met de aannemingsovereenkomst, van de aannemer. Deze twee overeenkomsten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De projectmakelaar biedt de woningen aan en informeert u tot in detail tot en met het ondertekenen van de overeenkomsten. De levering van de grond vindt plaats bij de projectnotaris. De projectnotaris is bijvoorbeeld ook betrokken bij het realiseren van de contractstukken.
De aannemer is aangesloten bij Woningborg; een landelijk garantie-instituut die de belangen van nieuwbouwwoning-kopers behartigt. Zo zijn de koop- en aannemingsovereenkomst bijvoorbeeld door hen opgesteld en door ons project-specifiek gemaakt. Ook kunnen wij de contracten pas gebruiken na hun goedkeuring. Van het garantie-instituut krijgt u t.z.t. per post het certificaat dat u goed moet bewaren; vrij vertaald is dat het bonnetje van uw woning.

Zoekvenster sluiten