WITT

Welkom in WITT!

Veel gestelde vragen

Dank u wel voor uw belangstelling in ons project! Wij zijn er trots op om het te mogen ontwerpen en om het te laten bouwen. U bent over een tijd misschien wel héél trots dat u er mag wonen.

Een woning kopen is een flinke investering en het zal daarnaast – voor, tijdens en na de bouw – voor lange tijd uw aandacht in beslag nemen. Financieel en emotioneel vraagt het veel van u (maar u krijgt er ook veel voor terug!). Daarom vinden wij het erg belangrijk dat u goed geïnformeerd aan de startlijn verschijnt. Ga ervoor zitten en lees deze informatie uitvoerig door.

Deze informatie is met zorg samengesteld op basis van de gegevens zoals deze op dit moment bij ons bekend zijn. Eventuele wijzigingen ten tijde van start verkoop worden niet verwacht maar zijn mogelijk. Daarom kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

1. Vragen over de buurt en het project

a. Vragen over de buurt.

01

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

Op deze website, onder het kopje Locatie, kun je inzoomen op de omgeving.

02

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In WITT worden eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd aan de rand van het centrum van Woerden. Vlakbij het historische centrum en vlakbij het spoor en het station. Door de diversiteit aan woningen en appartementen wordt de buurt dankzij haar bewoners en de verschillende huishoudens, óók divers. In de gezamenlijke binnentuin bij de woningen kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen in een autovrij gebied. De daktuin bij de appartementen speelt een gelijke belangrijke rol met mooie planten en bomen.  Van groen knap je op. Buiten zijn is óók wat mensen trekt naar Woerden; Het Groene Hart. WITT heeft óók een groen hart!
Woerden is een historische stad en WITT wordt een eigentijdse aanvulling op deze stad, die overigens voelt als een dorp.

03

Wat wordt er naast het project gebouwd?

De appartementen van het project Woerden Centraal zijn gereed. www.woerdencentraal.nl

Wat betreft het terrein aan de andere zijde van het project zijn op dit moment geen concrete plannen (bij ons) bekend.

04

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Jazeker. WITT ligt heel centraal: scholen, supermarkten, horeca en sportverenigingen liggen op fietsafstand. Kijk op de pagina Locatie en ontdek het.

05

Is er openbaar vervoer in de buurt?

In de buurt..?! Het trein- en busstation liggen aan het einde van de straat. Ontdek de voordelen van reizen met de trein.

Kijk ook eens op https://www.9292.nl

 

06

Is/blijft het openbaar parkeren gratis?

Vooralsnog is openbaar parkeren gratis. Dit hangt samen met het parkeerbeleid van de gemeente. Mocht dat veranderen, dan verandert dat ook in de buurt van WITT. Er zijn privé parkeervoorzieningen gerealiseerd binnen het project voor de bewoners van woningen en appartementen.

b. Vragen over het project.

01

Hoeveel woningen en wat voor een soort woningen worden er gerealiseerd?

Appartementen:
74 appartementen verdeeld over 3 appartementengebouwen. Van deze 74 appartementen bevinden zich 21 koopappartementen in gebouw A en 28 koopappartementen in gebouw C. De 25 appartementen in gebouw B worden op termijn aangeboden voor huur via Woningnet.

38 eengezinswoningen zijn verdeeld over meerdere blokken en zijn allen gelegen rondom het gemeenschappelijke binnenterrein.

Ook wordt een paviljoen gerealiseerd in de binnentuin bij de eengezinswoningen. Dit in-het-oog-springende paviljoen, ook wel “de buurtschuur” genoemd, bestaat uit een een zitruimte en en een bergruimte en komt in eigendom van de bewoners van de 38 eengezinswoningen. Een mooie ontmoetingsplek!

02

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Ja, 25 huurappartementen in het middelste appartementengebouw. Op termijn worden de woningen aangeboden via Woningnet.

03

04

Waar kan ik mijn auto parkeren?

In het overdekte parkeerhof (eengezinswoningen) óf in de parkeergarage (appartementen) en in het openbare gebied. De parkeerplaatsen in het hof en in de garage zijn reeds gekoppeld aan de woningen.

05

Wanneer start de verkoop van het project?

Op de pagina planning lees je wanneer de verkoop en de bouw start.

06

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen en appartementen opgeleverd?

Op de pagina planning lees je wanneer de bouw start en wanneer verwacht (!) wordt dat de eerste (!) woning opgeleverd zal worden.

08

Hebben de woningen een tuin? Wat zijn de afmetingen?

De woningen hebben allemaal een tuin. Er zijn woningen met een tuin op de begane grond óf met een ruime terrastuin (dektuin) op de eerste verdieping.

 

 

09

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

De verkoopdocumentatie is online beschikbaar vanaf 3 augustus 2020 op deze projectwebsite.

10

Wie bouwt de woningen?

De woningen en appartementen worden gebouwd door Lithos Bouw uit Amersfoort.

11

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Dit wordt afgestemd met de aannemer.

12

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

De standaardopties die op de meer-en minderwerklijst staan, geven de mogelijkheid voor het aanpassen van een woning. Heeft u hele specifieke wensen? Deze kunt u deze realiseren nadat u de sleutel heeft gekregen. De woningen in Witt worden reeds met een groot woonoppervlak aangeboden, een uitbouw van bijvoorbeeld de woonkamer is niet mogelijk.

13

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen zijn ondertekend, wordt de aannemingsovereenkomst door Synchroon naar de aannemer gestuurd. De aannemer neemt vervolgens contact met u op voor meer- en minderwerk.

14

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

De meerwerkprijzen zijn bekend begin september 2020.

15

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Ja, dat kan op deze projectwebsite, vanaf 3 augustus 2020.

16

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Klik hier en meld je aan als belangstellende. Zodra er nieuws is wordt er weer een nieuwsbrief verstuurd.
Je kunt WITT ook volgen op Facebook.

2. Vragen over verkoop, planning en toewijzing

01

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Op de pagina planning lees je wanneer de verkoop en de bouw start.

02

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

Nee, er is sprake van vrije verkoop.

03

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

In Nederland worden diverse toewijzingsmethoden gebruikt. Wij gaan als volgt te werk.

Bij Start Verkoop delen wij inschrijfformulieren uit, het formulier is t.z.t. ook te downloaden via onze website. Hierop kun je aangeven in welke woningen je het meest geïnteresseerd bent. (Inschrijftijd is 1 tot 2 weken, geen haast dus.)
Niet de makelaar, maar Synchroon wijst toe op basis van de woning die iemand het liefste wil. Zijn er meerdere belangstellenden voor eenzelfde bouwnummer? Dan vindt er een loting door Synchroon plaats.
De reden is dat Synchroon plaatselijk niet bekend is én dus ook de inschrijvers niet kent, voor een lokale makelaar geldt dat mogelijk wel waardoor objectief toewijzen wellicht lastig wordt.

04

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Nee hoor, u mag de woning alsnog afslaan.

05

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Ja, u heeft dan nog een week bedenktijd. Dit staat in de koopovereenkomst en betreft de wettelijke bedenktijd.

06

Wat betekent ca (circa)?

Het betekent “ongeveer” en wij hanteren het om een marge in te bouwen tussen een digitale werkelijkheid en de uitvoering in het werk.

3. Formele contractinformatie uitgelegd in gewone mensen taal.

In de koopovereenkomst en in de akte van levering staat formeel en contractueel omschreven waaruit het project en “het gekochte” bestaat. Dit wordt beschreven in taal en beschrijvingen die voor u waarschijnlijk geen dagelijkse kost zijn. Wij geven u graag een toelichting in gewone-mensen-taal.
Dit is belangrijke informatie. Wanneer u een woning of een appartement koopt in WITT, dan wordt u eigenaar van méér dan alleen een woning of een appartement.

01

Wat koop ik precies?

Bij een eengezinswoning:
Wanneer uw belangstelling uit gaat naar een eengezinswoning dan koopt u:

  • De grond, waarop de woning wordt gebouwd.
  • De woning, die op de grond gebouwd wordt.
  • Eventueel één of twee parkeerplaatsen.
  • Een aandeel in het gezamenlijke binnenterrein, uw wordt lid van de VvE.

Het binnenterrein
Tussen de eengezinswoningen ligt een binnenterrein. Het bestaat uit een gezamenlijk tuin, een paviljoen (“de buurtschuur”) en een parkeerhof. De tuin is ontworpen met als doel dat de nieuwe bewoners hier samen als buurtbewoners kunnen verblijven, (moes)tuinieren, spelen, picknicken, bbq-en etc. De tuin wordt ingericht opgeleverd, als het seizoen de aanplant toelaat.

In  het besloten parkeerhof parkeren alleen de bewoners van de eengezinswoningen.
Het binnenterrein wordt in gemeenschappelijkheid uitgegeven aan de eigenaren van alle eengezinswoningen. Dit betekent het binnengebied inclusief het parkeerhof “in gezamenlijk eigendom” komt. In de koopovereenkomst van de eengezinswoningen staat dan ook dat u mede-eigenaar wordt. Samen met de andere mede-eigenaren, uw buren, wordt u onderdeel van een Vereniging van Eigenaren en krijgt u dit binnenterrein in beheer en onderhoud. Het aandeel  is verbonden aan uw woning. Ook wanneer u op een dag de woning verkoopt. Om u een idee te geven; in Waterrijk in Woerden wordt een soortgelijk principe toegepast. Ga er eens langs om te kijken. De toekomstige bewoners van WITT worden door Synchroon begeleid in de Vereniging van Eigenaren en het binnenterrein, dan bent u bij oplevering ook écht klaar voor de start.

Het parkeerhof voor de eengezinswoningen
De toekomstige bewoners van de eengezinswoningen parkeren op een overdekt terrein op straatniveau, grenzend aan het binnenterrein. Rondom het project bevinden zich openbare parkeerplaatsen. U parkeert op een toegewezen privé-parkeerplaats.

Bij een appartement:
Wanneer uw belangstelling uit gaat naar een appartement dan koopt u:

  • Een appartementsrecht voor een appartement en een berging.
  • Afhankelijk van het type, een appartementsrecht voor één of twee parkeerplaatsen.

Afhankelijk van wat u koopt wordt u automatisch lid van één of twee Verenigingen van Eigenaars;

  • VvE (m.b.t. gebouw, appartement en berging)
  • VvE (.m.b.t. parkeergarage inclusief daktuin)

Samen met de mede-eigenaren draagt u zorg voor het beheer en onderhoud.
Een appartementengebouw of een parkeergarage, inclusief daktuin, beheren en onderhouden vraagt specifieke kennis. Bovendien zult u zich in het begin graag vooral bezig willen houden met uw nieuwe appartement en de inrichting daarvan. Daarom stelt Synchroon het eerste jaar een voor hen bekende beheerder aan. De beheerder wordt betaald vanuit de servicekosten. Deze ervaren beheerder houdt het eerste jaar voor u de ballen in de lucht én leert u wat er in de praktijk bij komt kijken om een VvE te runnen. Na dit eerste jaar besluit de VvE zelf of zij deze beheerder aan gaan houden, dat zij het zelf gaan doen of dat zij een andere beheerder aan stellen.

De parkeergarage onder de appartementengebouwen
De parkeergarage is één geheel onder de drie appartementengebouwen. Vanuit de parkeergarage kunt u doorlopen naar één van de gebouwen en met de lift naar uw appartement.

De daktuin bovenop de parkeergarage van de appartementengebouwen
De daktuin valt qua beheer en onderhoud straks onder een Vereniging van Eigenaars. U wordt dus mede-eigenaar. De daktuin wordt ingericht opgeleverd.

02

Van wie koop ik de woning of het appartement?

Vanaf het moment dat u een woning toegewezen krijgt, krijgt u ineens met allerlei partijen te maken. Wie is en wie én wie doet wat?

Verkoop en informatie
Synchroon heeft met passie WITT ontwikkeld en Zecc architecten heeft de gebouwen ontworpen. Synchroon heeft een aannemer bij het project betrokken, Lithos Bouw uit Amersfoort. Synchroon heeft De Koning Makelaars uit Woerden opdracht gegeven om op te treden als lokaal aanspreekpunt. Al uw vragen kunt u stellen aan de makelaar.

Grond en woning
De grond waarop de woning wordt gebouwd koopt u, met de koopovereenkomst, van Synchroon. De woning die op de grond wordt gebouwd koopt u, met de aannemingsovereenkomst, van de aannemer: Lithos. Deze twee overeenkomsten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Koning Makelaars biedt de woningen aan en informeert u tot in detail tot en met het ondertekenen van de overeenkomsten. De levering van de grond vindt plaats bij de projectnotaris. De projectnotaris is bijvoorbeeld ook betrokken bij het realiseren van de contractstukken.
De aannemer is aangesloten bij Woningborg; een landelijk garantie-instituut die de belangen van nieuwbouwwoning-kopers behartigt. Zo zijn de koop- en aannemingsovereenkomst bijvoorbeeld door hen opgesteld en door ons project-specifiek gemaakt. Ook kunnen wij de contracten pas gebruiken na hun goedkeuring. Van het garantie-instituut krijgt u t.z.t. per post het certificaat dat u goed moet bewaren; vrij vertaald is dat het bonnetje van uw woning.

Zoekvenster sluiten