WITT

Wonen in Woerden

WITT ligt op een centrale en goed bereikbare plek, in de nabijheid van het historische centrum van Woerden. Wonen in WITT is kiezen voor een duurzame en stedelijke woonbuurt met een autovrij, kindvriendelijk en groen karakter. WITT vormt een aantrekkelijke blikvanger voor de reizigers op het spoor, bij de entree van de stad. En een dorpsbuurt die een aangename openbare ruimte en onderscheidend woonmilieu gaat toevoegen aan Woerden.

De nieuwe woningen in WITT passen bij de herkenbare dorpse opzet van het Staatsliedenkwartier: een typische woonwijk uit de jaren ‘60 en ’70 met relatief veel laagbouw en een groen karakter. In het Staatsliedenkwartier zijn twee basisscholen te vinden en het Minkemacollege ligt net aan de andere kant van het spoor. De dagelijkse boodschappen doe je op nog geen 5 minuten lopen van WITT. Even wat energie kwijt na een drukke dag? Sluit je dan aan bij een van de vele sportverenigingen. Of wat dacht je van een frisse duik in het water na een rondje Cattenbroekerplas? En met een beetje geluk kun je in het Hertenkamp aan de overkant van WITT jonge kalfjes geboren zien worden. Dat is nog ‘s levendig wonen in Woerden!

HET GROENBLAUWE HART

De locatie van WITT is niet alleen in Woerden heel centraal gelegen maar ook vanuit de omgeving goed bereikbaar. De verbinding per auto via de A12 of per spoor is meer dan uitstekend te noemen. Een goede verbinding is niet alleen handig voor het woon-werkverkeer maar zeker ook om de prachtige Hollandse natuur in het Groene Hart te ontdekken. Door het polderlandschap zijn diverse fiets- en wandelroutes aangeven. Vergeet vooral ook niet om Woerden en z’n omgeving eens vanaf het water te beleven. Woerden is immers van oorsprong een vestingstad en het is bijzonder varen over de singels van Woerden. De Haven van Woerden is direct gelegen aan het stadscentrum, in het verlengde van de markante Singel. Daarnaast is Woerden een prachtig startpunt voor mooie vaarroutes in de omgeving. Je vaart zo het Blauwe Hart van Holland in!

Zoekvenster sluiten